10 Kasım 2010 Çarşamba

Anaa, Kişiliksiz Değil Mi Lan O?

               İnsanlar bildiğin kişiliksiz arkadaş, karaktersiz, şerefsiz. Kendine dil uzatıp tavır alanla can ciğer kuzu sarması olunur mu lan?
              Anlamıyorum ne değişti o zamanla bu zaman arasında, aslında çok dürüst ve saygıdeğer insanlar olduklarını mı keşfettiniz ki çok süper bağınız devam ediyor?
              Kendimden bahsedeyim, bana laf edip herhangi bir şey söyleyen adam benim için bitmiştir, hayatımdan siktir yemiştir hatta bunun üzerine, bir daha çok acı verici bir günü dışında aynı ortama dahi girmem, bak o da tamamen insanlığımdan, yarın öbür gün benim de başıma gelebileceğinden. Belki de bu yüzden hakkında o kadar laf edilip de gurursuz, kişiliksiz gibi laf edenlerin götlerinden ayrılmayanlar bana çok salakça geliyor.
              İnsana bu hayatta dost gerek, geçek dost, canını acıtacağını da bilse gerçeği söyleyen insan: DOST. Arkadaş ne lan? Arkadaşsız yaşanır da dostsuz hayat geçmek bilmez. Dost dediğin de afedersin bahar gelince açan çiçek gibi sayısız olmaz hayatında. Bir elin parmağını geçmez gerçek dost. Şudur ki dost, 27 yıl hiç konuşup görüşemesen -şartlar gereği- dahi bir araya geldiğinde sanki en son dün görüşmüşsün gibi yakın olandır sana. Gerisini salla zaten. Bahsettiğim kişiler de o "gerisi" kısmına giriyor.
              Klan halinde gezen gerizekalılar sözüm size, kabile hayatını benimsemiş olan Afrika'nın durumu belli, gelin 56 kişilik gruplarınızdan sıyrılın da insanca yaşamayı öğrenin. He şu da var ki, asla o gruba giremeyecek olan ama sanki onlardanmış gibi davrananlara ise tek önerim, kendiniz olun, kişiliğinizi oturtun. Ona buna çocuk diyerek siz olgunlaşmış olmuyorsunuz. Onu bunu yererek hiç kendinizi yüceltmiş de sayılmıyorsunuz. Asıl çocukça davranıp hayatta bir bok olamayanlar sizlersiniz.
                         Boş yere sinirlendirdiniz lan beni yine.
              Anlayışlı aşık çocuğu, "Ben onlardan değilim bak çok farklıyım !"ı oynayan adamdan korkacaksın. Çünkü en şerefsizi, en haysiyetsizidir o. Bir defa her şeyden önce kendini farklı gösterme çabası içindedir. O adam yeri geldiğinde gözünü kırpmadan seni de satar, en yakınındakini de. He senin gözünde çok süperdir ya o, kaypaklığın ve yavşaklığın verdiği göz yanılsamasıdır işte. "Altın"dan zannettiğiniz, kendini öyle gösteren adam aslında "Taşak kafalı"dan başka bir şey değildir. Benden uyarı size.
             "Zerre umrumda değil ben yine bildiğim okuyacağım, yine seni değil onu ve onları sikleyeceğim." diyenleri de buradan sevgiyle kucaklar, zor günlerinde, yedikleri ilk kazıkta da aynı lafları söylediklerini duymak dileğiyle koskocaman öperim !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder