9 Eylül 2010 Perşembe

Hayat Çok Garip

Hayat ne kadar garip.
        Dün senin için en değerli olan bugün sanki düşmanmışçasına nefret kusuyor. Belki içte kalanar buna sebep, belki söylenemeyenler, belki de özlemler.
        Sanki içinde çiçekler açtıran, elini ayağını titreten her şey gün gelip tam tersine dönmek zorundaymış gibi davranıyor insanlar. Oysa kısa ve yalan dünyada değer o kadar kolay verilmiyor kimseye. O adar da kolay bitip tükenmemeli.
        Çok yakınımda gerçekleşen bir hadiseye  bu söylemler. İç yüzünü bildiğim, neredeyse inciğini cinciğini bildiğim bir birlikteliğin şimdiki hali. Bu kadar farklılık şaşırtıyor ancak. Kırıcılık hat safhada,  sanki taraflar 2 yıl önce sevgiyle birbirini saranlar değilmiş gibi.
        Anlaşmazlıklar yıpratır insanı belki ancak bu kadar çirkefleştirmemeli. Eğer ki sıradan bir hadiseydiyse o geçmişteki, o zaman o kadar uzun da sürmemeli. Fakat değerine gölge düşürmek fütursuzca zaten kendini küçültmekten başka bir şey değildir fikrimce.
        Dışarıdan bakıyorum aslında tüm o olan bitene fakat bir o kadar da içindeyim. Hayatta herkesin başından geçmiş veya geçebilecek bir olay bu. ncak bunu yaşamayan malesef hiçbir zaman vakıf olamaz o an hissedilene, o an dilden dökülüp elden gelene. Ne yaptığını bilmez halde savrulurken etrafa dayanacak bir destek gerek insana. Herkes olamaz o desteği. Her şeyden önce kendine güven gerek. Kendini bilip ifade edebilmek, herkese doğru tanıtabilmek gerek. Senden yardım isteyen bir eli "Kalk lan ayağa! " diyerek güçlendirmek, geri çevirip kırmaktan başka bir şey değildir böyle durumlarda.
        Hayat çok garip.
Dün seni öpüp kollarında saklayan, bugün sanki 40 yıllık hasmın gibi. Tanınmaz halde.
        Hayat çok gaip.
Acınacak halde olan aslında üzülen değil, utanmazca o günleri hiçe sayan.

1 yorum:

  1. Ve bu kişi iyi ki de sensin bro'.

    Hayat çok garip, farkındalığa ulaşan insanı "neden farkına vardın" diye sopa ile kovalayanlar var.

    YanıtlaSil